000.jpg




A001.jpg

Ensimmäisistä stipendirahoista Risto ja Reino hankkivat kunnon soittopelit opiskelija-asuntolaan. Niitä voisivat siellä tietysti käyttää kaikki muutkin, silloin kun pojat olivat luennoilla tai muissa puuhissa.



A002.jpg

Näitä "muita puuhia" oli valitettavasti aina joku muukin seuraamassa. - Hmmm, ei hetkenkään rauhaa, harmitteli Risto Eiralle. - Mentäiskö ulos, ehdotti Eira.



A003.jpg

Risto rakasti Eiraa syvästi ja muisti myös kertoa sen ääneen. Onpa sääli, ettei täällä ole yhtään romanttista paikkaa, missä nuoripari voisi kuherrella rauhassa.



A004.jpg

Kuhertelu tähtitaivaan alla olisi muuten ihanan romanttista, mutta kun se tapahtuu portaiden ja postilaatikon välissä... Voi ei, aika epätoivoista menoa!



A005.jpg

Risto otti puheeksi yhteisen omakotitalon vuokraamisen: - Olen tässä vähän laskeskellut. Viimeistään toisen lukuvuoden puolivälissä olemme saaneet tarpeeksi rahaa kasaan, siis jos saamme täydet stipendit. Sitten kannattaisi vuokrata talo yhteiseen käyttöömme.

- Kyllähän tähän kolhoosielämään kyrsiintyy pikku hiljaa, vastasi Reino, kannatetaan!

- Ihana idea, mä olen mukana, sanoi Kiira.



A006.jpg

Sopiva talo löytyikin helposti. Mukaan lähtivät tietysti kaikki ne, jotka olivat samalla taksilla tulleet alunperinkin, myös Nikki.



A007.jpg

Talossa oli kaksi isoa makuuhuonetta ja yksi pieni. Sen lisäksi oli opiskelutila, yhtenäinen keittiö-ruokailutila sekä harrastehuone. Talo oli osittain kalustettu, mutta jotakin sentään jouduttiin ostamaan, kuten kirjahylly, verhoja ja mattoja sekä pari tietokonetta. Yksi tietsikka tuli tietysti taas siltä Herra Humblelta ja sitä varten ostettiin työpöytä Nikin huoneeseen (sitä ei vielä tässä ole).



A008.jpg

Luonnollistahan oli, että pariskunnat valtasivat isot makuuhuoneet. Parisänkyjen toimivuutta piti tietysti heti testata.



A009.jpg

Nikki-parka oli yksinäinen ja sai tyytyä tähän pieneen huoneeseen. - On tämä silti sata kertaa viihtyisämpi kuin asuntolan kämpät, hän iloitsi.




A009a.jpg

Pojat halusivat koripallokentän takapihalle. Se oli niin kallis, että tuli matti kukkaroon, eivätkä nuoret enää pystyneet maksamaan laskuja.

Näistä kahdesta veljeksestä vain toinen voi olla perijä ja toinen saa jäädä kaupunkilaiseksi naapurustoon. Kumman heistä nyt valitsisi? Reinolla on mammonatavoite ja elämäntoiveena päästä kaupunkisuunnittelijaksi. Ristolla suosiotavoite ja elämäntoiveena oli saavuttaa urheilu-uran huippu.



A010.jpg

Kiira ja Nikki joutuivat heti huonoihin väleihin, kun Nikille selvisi, ettei Kiira pidä matematiikasta.



A010a.jpg

Nikki oli hyvin matemaattinen ja ihaili Reinoa, joka oli valinnut fysiikan pääaineekseen. Risto katseli vieressä ja huomasi kyllä Nikin ihastuksen huokaukset.



A011.jpg

Reino oli ahkera pänttääjä ja kulki usein kirja kädessä. Silloin hän ei juuri piitannut muusta maailmasta. Nikki katseli Reinoa ja oli selvästi iskenyt silmänsä tähän. - Eihän Kiira ole sopiva tyttö Reinolle. Minä sopisin niin paljon paremmin yhteen hänen kanssaan, Nikki ajatteli ja näki jo itsensä Reinon kainalossa.



A012.jpg

Reinokin osoitti ainakin jonkinlaista kiinnostusta Nikkiä kohtaan: - Olet napittanut villatakkisi ihan hassusti, Reino tuumi ja laittoi napit oikeisiin napinläpiin.

Tästäpä Nikki oli seitsemännessä taivaassa päästessään näin vaivihkaa lähelle rakastamaansa poikaa. Hänen huuliltaan pääsi heikko vingahdus, kun hän veti syvään henkeä.



A013.jpg

Opiskelijaelämä oli tässä talossa usein kovaa työtä, kun tentit lähestyivät. Kaikki ymmärsivät, että stipendejä oli saatava, jotta elämä jatkuisi mukavasti omassa vuokratalossa. Vain Ristoa ei huvittanut lukea.



A014.jpg

Risto ei halunnut tuhlata aikaa turhaan opiskeluun. Hänelle riitti, että lukuvuosi menisi läpi rimaa hipoen. Hän soitteli lehtoreille ja kertoi olevansa etevä monissa taitolajeissa. Kyllä siitä hiukan oli apua, vaikka omakehu haiskahtikin.



A015.jpg

Koska rahat olivat tiukilla, Nikki oli kutsunut vanhempansa käymään. Hän selitti suunnitelmaansa Reinolle: - Soitetaan niille rokkia ja ne antaa meille tippiä. Siitä saadaan pika-apuna rahaa ruokaan ja laskujen maksuun.

Reinoa epäilytti: - Tuntuu vähän huijaukselta, mutta kokeillaan vaan. Koska eihän me ketään pakoteta antamaan meille rahaa.



A016.jpg

Nikin vanhemmat, Nanna ja Burton, tulivat oikein mielellään katsomaan, millaisessa talossa heidän rakas tyttärensä asuu. Oli mukava nähdä, että Burton rakasti noin kovasti vaimoaan. Heillä oli ollut omat murheensa elämässä, mutta nyt kaikki oli hyvin.

(Jos joku lukee myös Simbreroa eikä sattumoisin tiedä, niin tässä ovat Nadian ottovanhemmat.)



A017.jpg

Reino oli kutsunut paikalle myös Lasse-serkun. Sitten asuinkumppanit soittivat niin paljon ja lujaa kuin ikinä pystyivät ja tippejä virtasi lasipurkkiin tiuhaan tahtiin. Eira kiitteli kovasti Burtonia lahjoituksesta. Rahat tulisivat tarpeeseen.



A018.jpg

Kun vieraat olivat lähteneet ja rahat laskettu, kävi ilmi, että Nikin suunnitelma oli onnistunut yli odotusten. Rahaa oli kertynyt yli tuhat simeleonia. Sitä piti tietysti lähteä juhlimaan. Kaikki muut jorasivat innokkaasti, vain yksi ei jaksanut osallistua ilonpitoon. Nikki seisoi keskellä tanssilattiaa ja nieleskeli itkua. - Reinon takia minä yritin kaikkeni eikä hän huomaa minua ollenkaan. Olisin niin halunnut tanssia hänen kanssaan. Mutta ei. Ei kiitoksen sanaa edes..., Nikki ajatteli pettyneenä.

Reino vain jorasi innokkaasti muiden mukana eikä osannut kuvitellakaan Nikin mielipahan määrää.



A019.jpg

Tanssilattialla oli eräs pitkään pukuun sonnustautunut vaalea nainen, joka oli myös iskenyt silmänsä meidän Reinoon. Hän yritti turhaan tehdä vaikutusta, sillä eihän meidän Reino välitä blondeista eikä varsinkaan punasilmäisistä blondeista.



A020.jpg

Kiira huomasi, että jotain oli tekeillä ja mulkaisi kulmat kurtussa vihaisena, että mitäs se naikkonen siinä oikein puhuu minun Reinolleni.



A021.jpg

Nikki oli pahoittanut mielensä, eikä pystynyt juhlimaan. Hän meni baariin istumaan. - Yksinäinen minä tässä joukossakin olen - aina yksin. Miksei minulle löydy ketään? Olenko minä niin ruma, ettei ketään poikaa kiinnosta tulla juttelemaan minulle? Missä vika?



A022.jpg

Sitten eräänä päivänä ovelle oli ilmestynyt taikalamppu. Reino oli ensimmäisenä paikalla, joten hän sai luvan hieroa lamppua ja esittää ne kolme toivomusta. Risto katseli takana välinpitämättömän näköisenä, aivan niin kuin taikalampun henki olisi ihan tavallinen osa arkipäivää hänelle.



A022a.jpg

Reino toivoi mammonaa ja tietysti rahasäkki humpsahti viereen (rahaa oli 10.000 simeleonia). Sitten hän toivoi kauneutta ja lopuksi mielenrauhaa. Lampun henki kiitti päästessään nyt vapaaksi lampusta. Tämän lampun henki muuttui vaaleaksi koiraksi.



A023.jpg

Päästyään eteiseen Reino huomasi Nikin katsovan häntä oudosti. - Tulinkohan minä nyt kauniimmaksi? ihmetteli Reino, kun tuo Nikki niin pitkään minua katsoo.

Samassa hänen viereensä tupsahti uusi rahasäkki jostakin. Tämä laitettiin hänen reppuunsa eikä enempää rahaa enää tullut.



A024.jpg

Nikki hakeutui tästä lähtien aina Reinon seuraan. Toisistaan tietämättä he kumpikin ajattelivat haluavansa rakkautta elämäänsä. Voisiko se olla mahdollista, he miettivät arvioiden salaa toinen toistaan. Nikki ehkä hiukan innokkaammin ja Reino vain hupimielessä, mutta kuitenkin.



A025.jpg

Reino uskoutui veljelleen ja kertoi Nikin näyttävän nyt jotenkin niin söpöltä. - En ollut ennen huomannutkaan, mutta hän on oikein kiinnostava mimmi, sanoi Reino.

- Senkin hullu, hän on isämme serkku. Ei sukulaistytön kanssa voi alkaa mitään! huusi Risto ja piti ajatustakin aivan pöyristyttävänä.



A026.jpg

Reino oli pian hätää kärsimässä, sillä naisen vaistollaan Kiira oli jotakuinkin tilanteen tasalla. - Olen huomannut kuinka te katselette toisianne Nikin kanssa, hän sanoi ja jatkoi: - Pidätkö sinä minua aivan sokeana? Mikä sinä oikein luulet olevasi? Aivan sietämätöntä!



A027.jpg

Reino meni aivan lukkoon, kun Kiira oli tiukkana: - En jaksa tätä enää. En voi jatkaa näin! Sinun on päätettävä, mitä sinä haluat. En enää tiedä, mikä minun asemani on. Onko minulle enää tilaa sinun elämässäsi? Ollaanko me vielä yhdessä vai ei?

Reino ei vastannut, sillä hän ei itsekään käsittänyt, mitä oli tapahtumassa. Hänhän rakasti Kiiraa, tuttua turvallista Kiiraa. Ja toisaalta Nikki oli niin salaperäinen ja jännittävä. Ensi kertaa Reino tajusi, että hänellä olikin vaihtoehtoja.



A028.jpg

Ruuanlaittovuorot oli jaettu tasapuolisesti. Nikki oli nyt kokannut ja päätänyt kokeilla jotain uutta. Reinon mielestä kastikkeen maku oli hirveä, mutta urheasti hän pureskeli suunsa tyhjäksi. Nikki oli jo syönyt, eikä hän ollut huomannut ruuassa mitään kummallista.



A029.jpg

Myös Eira yökkäili syödessään, joten kyllä näissä jättikatkaravunpyrstöissä varmasti oli jotain vikaa. Onneksi kukaan ei kuitenkaan sairastunut.



A030.jpg

Reino halusi kunnon miesten ruokaa, sillä hänelle oli jäänyt vielä nälkä. Paksu T-luupihvi auttaisi asiaa kummasti.



A031.jpg

Ristolle maittoi myös mehevä T-luupihvi. Hän päätti alkaa kokiksi, kun tulisi isoksi. No ei todellakaan!



A032.jpg

Kun oli Kiiran vuoro laittaa ruokaa, hän teki hampurilaisia. Ne maistuivat näköjään kaikille muille paitsi ei Nikille.

Ruokailutilan pöytä oli mukavan iso ja siihen mahtui oman porukan lisäksi myös vieraita. Sen ääressä oli hyvä kirjoittaa esseitä. Puhe kääntyi usein opiskeluasioihin, vaikka heillä kaikilla olikin eri pääaine.



A032a.jpg

Eräänä pilvisenä päivänä se sitten tapahtui: Nikki näytti avoimesti rakkautensa tummanpunaiset sydämet Reinolle. Reinohan ei kuitenkaan rakastunut, hän pikemminkin vain ihastui kovasti. Sen verran hänessä jokin kuitenkin liikahti, että hän tunsi tarvetta selvittää välinsä Kiiran kanssa. Hän halusi olla taas vapaa, koska mukavia naisia oli tarjolla.




A032b.jpg

Reino oli mielestään liian nuori sitoutumaan kiinteään parisuhteeseen. - Olemmekohan me liian tiiviisti yhdessä? Minusta tuntuu, että elän kuin vankilassa sinun kanssasi, valitti Reino Kiiralle, joka oli hyvin pettynyt Reinoon ja entistä varmempi omien tunteidensa kylmenemisestä. - Haluamme ilmeisesti aivan eri asioita, totesi Kiira surullisena.



A032c.jpg

Sinä iltana Kiira ja Reino päättivät lopettaa seurustelun, sillä heidän välillään ei enää ollut rakkautta. Kiira ei voinut pidätellä itkuaan enää kauempaa, vaikka tiesikin tämän olevan ainoa oikea ratkaisu. Rakkauden loppuminen satuttaa aina.



A033.jpg

Kiira ei tietenkään enää halunnut jäädä asumaan saman katon alle. - En saanut Reinolta aitoa rakkautta enkä kestä olla täällä viidentenä pyöränä, vaan muutan muualle. Nyt vasta tajuan, miten rankkaa on tulla petetyksi. En anna Nikille ikinä anteeksi, että hän niin salakavalasti juonittelemalla vei minulta Reinon. Löydän kyllä paremman miehen. Onhan meressä runsaasti kalaa, niin ettei muuta kuin koukkuja vaan vetämään, päätti Kiira ja läimäytti taksin oven kiinni.



A033a.jpg

Risto ja Eira olivat hämillään Kiiran ja Reinon välirikosta. Eira ei tainnut vielä tietää Nikistä ja Reinosta, sillä häneltä riitti paljon sympatiaa Reinolle. Tämä oli nyt valmis avaamaan ovet elämässään enemmällekin rakkaudelle. - Tervetuloa kaikki naiset tänne, ajatteli Reino.



A033b.jpg

Osoittautui, että Nikki oli raivokkaan mustasukkainen Reinosta. Hän kävi Eiran kimppuun syyttäen tätä Reinon viettelemisyrityksestä. Eira loukkaantui moisista väitteistä ja ajatteli, ettei Nikki tainnut olla ihan viisas. Kiistan kohde itse sen sijaan nukkui sohvalla sikeää unta autuaan tietämättömänä naisten eripurasta.



A034.jpg

Risto oli laittanut salaattia kurkuista, tomaateista ja vihreästä parsakaalista, koska oli niin laiska kokki. Reino oli vihainen Ristolle mokomista kaninrehuista, mutta söi kuitenkin nälkäinen kun oli.



A035.jpg

Kylläpäs Eira näyttää kummastelevan huippukokin vierailua. Risto sai yllättäen kutsun kokkikerhon jäseneksi eikä tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Reino ei pystynyt katsomaan, sillä hän yritti pitää tiukasti pokkaa ja puri huultaan. Kyllähän hän tiesi, ettei Risto ollut kiinnostunut mistään idioottimaisesta kokkikerhosta.



A036.jpg

Reino oli kaikkien muiden tavoin alkanut pitää kitaransoitosta ja harjoitteli säännöllisesti sikäli, kun talon ainoa kitara oli vapaana.




A037.jpg

Risto maalasi muotokuvan tyttöystävästään Eirasta soittamassa kitaraa. Siitä tuli aika hieno.



A038.jpg

Menestysromaanin kirjoittaminen oli jatkuvasti Reinon toiveissa ja hän olikin ennättänyt jo jossain välissä kirjoittaa sellaisen. Siitä hän sai tuloja noin 2500 simeleonia. Eira oli ensimmäisenä onnittelemassa häntä. Olikohan Eira sittenkin ihastumassa Reinoon? Toivottavasti ei.




A038a.jpg

Sitten pinnan alla kytenyt epäluulo sai lisää pontta, kun Nikki huomasi Eiran kehuvan Reinoa. Nikki tuntui uskovan, että Eira yritti pokata Reinoa kaikenlaisella mielistelyllä. Nikki taisi olla epätasapainoinen tyttö, koska nyt mustasukkaisuuskohtauksen käydessä ylivoimaiseksi hän ei kyennyt hillitsemään itseään, vaan hyökkäsi Eiran kimppuun. Reino nauraa hohotti, sillä hänestä kissatappelua oli hauska seurata. Eira pyysi Ristoa auttamaan.



A038b.jpg

Riston oli vaikea uskoa, että Reinolla ja Eiralla olisi jotain meneillään, vaikka Nikki sellaista ulvoikin kovaan ääneen. - Niillä on joku salaliitto, ihan varmana on, itkeskeli Nikki.




A039.jpg

Opinnot alkoivat olla taas kriittisessä vaiheessa ja Reino keskittyi täysillä lukemaan tentteihin. Häntä ei kiinnostanut Nikin lapsellinen oikuttelu ja hän päätti pitää etäisyyttä tähän. Nikki teeskenteli välinpitämätöntä, mutta mietti kuitenkin koko ajan keinoja, miten saisi Reinon taas innostumaan. - Mitäs jos saisin hänet jotenkin mustasukkaiseksi, sitten hän kiinnostuisi minusta uudelleen, hän suunnitteli.



A040.jpg

Nikki ryhtyi saman tien tuumasta toimeen ja hurmasi Ristoa parhaansa mukaan kovalla kertarysäyksellä. Reino oli juuri jääkaapilla ja joi suoraan purkista, kuten kuka tahansa normaali mies, kun hänen tajuntaansa iski, että jotain oli tapahtunut. - Risto oli perso imartelulle, mutta menisikö hän silti tuollaiseen halpaan, sopii kysyä...



A041.jpg

Urheiluvalmentaja sattui juuri sopivasti tulemaan paikalle näkemään, kuinka Reino läpsi Nikkiä ympäri korvia. - Minä en pidä siitä, miten yrität saada kaikki ihastumaan itseesi, Reino huusi vihaisena.



A042.jpg

- Minähän sanoin sinulle, ettei Nikin kanssa kannata haaskata aikaansa, totesi Risto rauhallisesti veljelleen, kun tunnekuohu hiukan myöhemmin oli asettunut.

- Niinpä! Olit aivan oikeassa, myönsi Reino ja lisäsi, ettei ollut koskaan ottanut Nikkiä kovin vakavasti. - Miksiköhän tytöt aina ovat niin tosissaan, tyyliin kaikki tai ei mitään? hän jatkoi sitten mietteissään.

- Onhan se aikamoinen tyrkky, naureskeli Risto, et kai luullut mun oikeasti siihen olevan retkussa? Ei ikinä. Minun sydämeni kuuluu yksin Eiralle!



A043.jpg

Nikki itki, huusi ja kiukkusi tuskaansa vessassa suunnitelman epäonnistuttua surkeasti. Hän kirosi Reinon alimpaan hornankattilaan ja Riston siinä sivussa myös. Veljekset olivat pistäneet häntä huokealla. Onneksi opiskelut olivat jo aivan loppusuoralla. Jo huomenna olisi viimeinen päivä yliopistossa ja Nikki päätti selviytyä siitä kunnialla vaikka hammasta purren.



A044.jpg

Nikki tapasi sattumalta pihalla komean nuoren miehen ja alkoi jutella tälle. Siinähän oli Sipi Ruusukunnas.



A045.jpg

Nikki leikitti Sipiä hiukan ihan huvin vuoksi ja kertoi samalla kuinka ikävästi hänen edellinen suhteensa oli juuri päättynyt kahden veljeksen juonitteluun häntä vastaan.



A046.jpg

Sipi kuunteli kyllä Nikin vuodatusta, mutta ajatteli samalla, ettei noissa jutuissa ollut mitään järkeä. Nikki ei huomannut toisen epäilevää katsetta, vaan jatkoi vain valitusvirttään itsekkäästi.



A046a.jpg

Sipi oli jo saanut kuulla aivan tarpeekseen ja hänen ilmeensä suorastaan kivettyi, kun Nikki alkoi ulista epätoivoisena. Sipille tuli mieleen, ettei Nikki oikeastaan tainnut välittää kenestäkään muusta kuin omasta itsestään. - Toivottavasti sinua helpotti, kun sait näin purkaa mieltäsi, sanoi Sipi ja lähti pois.




A047.jpg

Reino ja Risto halusivat järjestää vielä juhlat valmistumisen kunniaksi ja kutsuivat isänsä, Lasse-serkun ja muutamia ystäviä. Myös Nikki oli selviytynyt kriisistään ja juhli muiden mukana vapautuneesti.



A048.jpg

Nikki ei malttanut odottaa, että pääsisi pois. Hän tilasi taksin ensimmäisenä ja palasi kotiin isin ja äidin luo tutkintotodistus taskussaan.




A049.jpg

Eira oli vuorossa seuraavana. Valtiotieteilijä vaihtoi keltaiseen yöpaitaan ja lähti jonnekin, mistä lie oli tullutkin.




A050.jpg

Sitten Reinon valmistujaiskuva. Hän oli itsevarma ja katsoi luottavaisena tulevaisuuteen. Tästä oli hyvä jatkaa.



A051.jpg

Ristolla oli ainoana hiukan haikea olo. Hän ei olisi ikinä uskonut valmistuvansa ja vieläpä ihan hyvillä arvosanoilla, mutta tässä sitä vain oltiin. Niskassakin tuntui oudon viileältä, kun oli tukka tiukalla ponnarilla ja tungettuna hatun sisään.





Niin, se perimysasia sitten vielä:


A052.jpg

- Heipä hei, tulin tässä vain oven läpi vähän kurkkaamaan kertoakseni, että minusta, Reinosta siis, tehtiin seuraava perijä.


Tästä on todellakin hyvä jatkaa. Jiihaa!






-----------------------------------------------------------------

Haluaisitko kommentoida?
Tee se täällä

Takaisin alkuun